Direkt från Microsoft TechEd 2010 konferensen i New Orleans

Hej,
Här kan ni direkt följa vad som händer på Microsofts första konferans för året som i år hålls i den Nord Amerikanska Södern Louisiana New Orleans. Andreas Meyer och Michael Westlund skriver om allt det hetaste fran Microsoft

Resan.

I söndags svensk tid kom vi till New Orleans och vi började vår resa med att vara med i en galen biljakt/tävling där vår taxi och en taxi till + en polisbil hade tävling och körde som en tok till in mot staden. Höll hårt i handtaget i bilen.... Det visade sig att polisen var en kompis till taxi killarna och att de brukar leka så här ibland.......

Igår så gjorde vi staden i en turistbuss och jag gick till WWII D-Day museum och såg en 4D film om kriget. Vi åt lite "Gambo" middag och la oss innan tolv.

Konferens dag 1.

Nu har vi varit på KeyNote och jag säger bara, Cloud Cloud Cloud och Dynamic IT......

Microsoft menar att det är detta som är framtiden och att vi alla skall "be ready".

Microsoft har ju sedan en tid jobbat med "Azure" cloud services och deras plattform Windows Azure. Windows Azure är en plattform for molntjänster. Inte bara hos "externa" företag utan även internt hos ett företag. Det droppas nu att allt som MS lärts sig i Azure och Bing släpps vidare till Windows plattformen. Har kommer en del smakprov på vad som de precis släppt och släpper i juli och inom närmaste månaden.

* Windows 2008 R2 beta och Windows 7 SP1 beta. W2K8 R2 kommer blandannat att få dynamic memory stöd i HyperV.

* "Opalis" som är en addon till system center som är en "deploy to production tool".

* Visual Studio 2010 med .NET 4

* DAC (server data setup plugin) och Intellitrace for .NET 4 stöd i Visual Studio 2010.

* App Fabric plugin till IIS finns färdig som RTM.

Vi fick en preview på System Center Virtual manager 2011 som har en ny modell för att bygga virtuella applikationer, lastbalancerade applikationer och skalbarhet som bygger på riktiga matningar i produktion. Inbyggd "compliance" som man kan köra i offline mode och testa att köra patchning på testimage innan apply på produktionsmiljon sa kallad "Reimage". allt med drag and drop.
En preview på Communication center 14 fick vi också se, riktigt coolt med total integration med Sharepoint 2010, Office 2010 och Exchange 2010. Hämta bilder och "skills" från Sharepoint för att snabbt hitta en "guru". Voice mail stöd. Hämtar information direkt från AD. HD video stöd och delad whitebord med många nya funktioner.

Windows Phone 7. Direkt stöd för Sharepoint for att direkt editera och göra inlägg i office dokument.

IE 9 får HTML 5 stod, grafik accelerering och kommer att bli väldigt snabb. vi får väl se....

Windows "Itune" på väg. En helt ny Applikation som kommer att "Take care of the PC", inget mer om denna just nu tyvärr...

Bing Maps SDK ar släppt.


Vi gick sedan på en session ang Introducing "Business Ready Security".
Denna mening verkar vara den nya ledmeningen på alla säkerhetssessioner här.

Brian Brecken demostrerade hur man skapade "Claims" och kopplade ihop olika företag och definierar SAML biljetten i ADFS 2.0, det var riktigt snyggt.

Windows 2008 R2, med ADFS 2.0, RMS, Forefront security managment console och UAG 2010 trummas det mycket här om på TechEd.

Vi gick sedan på "Trends in Cybercrims" där det var en säkerhetsexpert och en agent från FBI som gick igenom olika riktiga "cases" och inspelningar från bovar som de haffat som höll på med avancerad "Swatting" = Spoofing av ID och Telefonnummer. kort summering:

"Old skool still works"

"Social engineering is a major threat" Man ska träna sina anställda bättre för att skydda sig.

"It's time to get physical!" inget bra fysisk säkerhet = ingen säkerhet.

"Brandjacking" Bovarna villa ha din företagsinformation.....


Sista session för idag handlade om "best practice and managment or deploying FIM 2010".

De gick igenom massor med tips och trix ang Performance, Policy Modeling och trouble shooting. Det var riktigt avancerat. Vill ni veta mer om detta sa kan ni få presentationen av mig, säg bara till.Konferense dag 2.

Vi inleder dagen med en riktigt bra session med Andrew Malone som talar om "Cybercrime: The Gathering Storm".
Andy talar och visar om de storsta hoten just nu inom Cybercrime. The No1 threath is "YOU" Temptations....
Andy tar ocksa upp att sarbarheterna okar i applikationer och minskar i operativsystemen.
Tipsar om "Secunia" som ar ett klientprogram som overvakar PCns alla programvaror och operativsystemet. Den ar gratis for personligt bruk och jag kor den sjalv och tycker den ar riktigt bra.
Han visar en hel del trevliga och otrevliga nya (eller gamla for andra) verktyg.
* Sandboxie, ett program for att kora program i en "Sandbox"
* Maltego v2.0.2
* FOCA
* Memorize website copier 1.0.1
* Netsparker 1.3.7.5
* Passwere password recovery kit
* Process Hacker
* Microsoft Security Compliance Manager

Andy tyckte även att vi skulle googla på meningen " NSA suite A och NSA suite B" för att få reda på vad NSA verkligen kan avlyssna.

Jag skall strax in på en session ang "DirectAccess Configuration, tips, Tricks, and Best Practices" och Michael ska gå på "Deploying Microsoft Forefront Identity Manager 2010 Certificate Manager".

På återseende.

MVH
Andreas Meyer
Omegapoint Stockholm

0 kommentarer :: Direkt från Microsoft TechEd 2010 konferensen i New Orleans

Skicka en kommentar